7 april 2019 : Stichting Bokkenrijders: mythe of werkelijkheid, aanwezig op de 3e Euregionale Geschiedenismarkt te Rolduc

Op Zondag 07 april 2019 van 11.00u – 17.00u vindt de 3e Euregionale Geschiedenismarkt, in samenwerking met Geschichtsverein Baesweiler, plaats te Rolduc, Abdij Rolduc, Heyendallaan 82, Kerkrade NL

Ook de Stichting Bokkenrijders: mythe of werkelijkheid, zal aanwezig zijn.

De eerste twee Euregionale Historische Markten gehouden in 2015 en 2017 in Abdij Rolduc waren succesvolle evenementen voor alle deelnemers. Meer dan 1.000 bezoekers waren onder de indruk van de efficiëntie van de deelnemers, wat werd bevestigd door de talrijke positieve feedback. Vanwege de positieve reacties van zowel bezoekers als verenigingen organiseren Geschichtsverein Baesweiler e. V. en de Stichting Eurode 2000+ de 3e Euregionale Geschiedenismarkt.
Bekende onderzoekers/auteurs als Karen Jeneson en de Akense stadsarcheoloog Andreas Schaub, maar ook geschiedenisleraar Martin van der Weerden hebben wij weten te strikken. Dhr. Kuhn van Ammianusverlag zal een lezing over de eetgewoonten van de Romeinen geven. Peter Dinninghof zal spreken over het Romeinse toilet en wat er daarna kwam. Ook drankjes uit de Romeinse tijd, waarover Katleen van de Brande veel te vertellen weet, kunnen tegen een kleine vergoeding worden geproefd. Het Thermenmuseum “Historisch Goud” zal met een aantal twee meter hoge zuilen, waarop u veel informatie over de Romeinen kunt ontdekken, aanwezig zijn. Het Spaans-Oostenrijkse regiment “Los Rios de Gutièrrez” en de muntslager Chris Stein zullen ook aanwezig zijn. Hij zal de Romeinse munt ‘Dinar’ slaan en te koop aanbieden. Er zijn 35 verenigingen aanwezig, waaronder het bokkenrijdersgenootschap en de Stichting ”mythe en werkelijkheid”!
Kijk voor meer informatie: https://www.geschichtsverein-baesweiler.de/
Doelstelling van deze activiteit is het voorstellen van projecten, het tentoonstellen van publicaties, het houden van voordrachten, het uitwisselen van informatie en het leggen van onderlinge contacten. Dit alles onder de vlag van een gezellig samenzijn binnen de oude muren van abdij Rolduc.
Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.