Bokkenrijders in Zuid-Limburg en omstreken 1730-1748, deel 3 door Rein van Lieshout

Nu te koop!
Bokkenrijders in Zuid-Limburg en omstreken 1730-1748 – Een speurtocht door de archieven en streekliteratuur
Deel III. Protesten en ontknoping. Door Rein van Lieshout.

Het laatste deel van de driedelige serie over de bokkenrijders in Zuid-Limburg en omstreken tijdens de eerste vervolgingsperiode (1730-1748) is nu verkrijgbaar. Nadat de ontdekking en arrestaties van de bokkenrijders in deel I uitvoerig zijn beschreven en na de verschrikkelijke terechtstellingen die in deel II op een indringende wijze de revue zijn gepasseerd, belicht Rein van Lieshout in deel III de verdere processen, de protesten daartegen door drie Limburgse vrouwen en een vader van een van de veroordeelden en hoe de Souvereine Raad ingrijpt in de procesvoering door de schepenbanken.
Ter afsluiting volgt de eindconclusie over deze ingrijpende periode uit onze regionale rechtsgeschiedenis.

Rein van Lieshout (1942) volgde op latere leeftijd de opleiding Nederlands Recht in Maastricht en deed na zijn pensionering jarenlang archiefonderzoek naar het fenomeen Bokkenrijders.

Het boek telt 268 pagina’s, inclusief registers op naam en plaats en is rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit en bij elke boekhandel te bestellen met ISBN 978-94-93037-10-6. Prijs: € 19,50. Het boek is te koop in de webshop van Het Land van Herle op www.landvanherle.nl. Wilt u portokosten besparen dan is het boek vanaf nu exclusief te koop bij Boekhandel Van der Velden Van Dam in Heerlen en The Read Shop in Hoensbroek. Daar kunt u per mail of telefonisch bestellen en afhalen aan de winkeldeur of zelfs laten bezorgen.
Boekhandel Van der Velden Van Dam https://www.facebook.com/boekhandelvanderveldenvandam
Promenade 153-155, 6411 JE Heerlen
E-mail MadameVanDam@live.nl of bel 045-7857296 om uw bestelling door te geven. Afhalen kan daarna aan de deur; ook is bezorgen mogelijk.

The Read Shop Hoensbroek https://www.facebook.com/TheReadShopHoensbroek
Nieuwstraat 12, 6431 KT Hoensbroek
Bel 045-5285320 of mail naar hoensbroek@readshop.nl voor uw bestelling. Afhalen kan daarna aan de deur; ook is bezorgen mogelijk.