Nieuw standaardwerk

Binnenkort verschijnt een nieuw standaardwerk over de bokkenrijders, getiteld “De Bokkerijders met de Dode Hand – Ontstaan en vervolging van het banditisme in en rondom Zuid-Limburg in de 18e eeuw”. Het is van de hand van ons mede-stichtingsbestuurslid Frits Schoonbrood.
Voor een gedegen integrale beschouwing van het bendewezen van de bokkenrijders startte Godfried (Frits) Schoonbrood – tevens voorzitter en onderzoeker van de Sjtichting Genealogiek Sjènne (SjtiGS) – in 2008 een breedvoerig onderzoek. Naast een uitgebreid literatuuronderzoek besteedde hij veel tijd aan een uitvoerig en zorgvuldig archiefonderzoek. De hieraan afgeleide onvervalste geschiedenis van de Bende van de Bokkenrijders is, zoals blijkt uit de beschreven harde realiteit in het nieuwe boek, nog huiveringwekkender dan de spannendste verhalen in de vele romans.
Frits Schoonbrood heeft meer dan tien jaar gewerkt aan dit standaardwerk over de Bokkenrijders. Het resultaat is een populair wetenschappelijke uitgave, die evenwel door de schrijfstijl te lezen is als een spannende roman. Het boek, met in totaal 848 pagina’s, is vanwege de handzaamheid verdeeld over twee delen.
U kunt INTEKENEN op het werk tegen een korting van TIEN euro. Nu betaalt u voor de twee delen SAMEN € 49,90. Na de boekpresentatie bedraagt de officiële prijs € 59,90.
Voor nadere informatie (over het boek, de intekenprocedure en de presentatie) kunt u terecht op de website van Sjtichting Genealogiek Sjènne (SjtiGS) : https://www.sjtigs.eu/Bokboek.htm

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *